010 315 6600 (Päivystys: 010 315 6610) info@ulefos.fi
Valitse sivu

Sulkuventtiili, kumiluistisulkuventtiili

Hinnasto


Sulkuventtiili on tarkoitettu verkoston sulkemiseen. Sulkuventtiili katkaisee veden virtaaminen vesijohtoverkostossa. Vesijohto täytyy sulkea esimerkiksi vesijohdon rikkoutumisen ja vuodon takia. Samoin saneeraustöiden yhteydessä liitettäessä uusia vesijohtoja ja risteyskappaleita sekä liitossatuloita täytyy verkosto usein saada suljettua ja paineettomaksi. Yleensä vesijohtojen sulkemisen hoitaa vesilaitos tai vesiyhtiö, joissakin tapauksissa myös kunnan vesilaitoksen tai kunnallisteknisen osaston palkkaama urakoitsija.

Laipallinen sulkuventtiili

Laipallinen Ulefos kumiluistisulkuventtiili on pehmeästi sulkeutuva sulkuventtiili ja tiivis myös toispuoleisella paineella. Yleensä verkostossa käytettävän sulkuventtiilin materiaali on valurautaa. Pallografiittivalurauta on vakiintunut venttiilirungon raaka-aineeksi. Muuten korroosiolle altis valurauta on kauttaaltaan pinnoitettu hyvin korroosiolta suojaavalla pulveri epoksipinnoitteella. Pinnoite täyttää GSK:n kriteerit sekä materiaalien että menetelmien osalta.

Ulefos Aquosus luistiventtiili haponkestävällä luistilla on täysin uusi käänteinen tiivistysperiaate venttiilille.

Pehmeä tiivistävä osa on venttiilin valurautarungossa ja sulkeva luisti on valmistettu haponkestävästä teräksestä. Käänteinen ratkaisu sietää paremmin epäpuhtauksia ja sulkeutuu tiiviisti myös poikkeuksellisissa tilanteissa. Ulefos Aquasus venttiili on varustettu laipoilla, pistoyhteillä, toleranssiliittimillä, PE-hitsauspäillä tai muoviputken liittimillä sekä näiden eri yhdistelmillä. Kaikki sulkuventtiilit voidaan varustaa teleskooppisilla tai kiinteillä karanjatkoilla.